Pages

Sunday, 29 September 2013

Diet dengan SOYA, ESP Shaklee Protein Soya Terbaik !

Baru-baru ni terbaca satu artikel disebuah majalah...tajuknya
 " LANGSING DENGAN MINUM SUSU SOYA"....

Dan jawapannya YESSSS...kita boleh langsing dengan susu soya...tapi pilihannya biarlah soya yang diproses dengan baik dan memelihara kualiti soya tersebut, soya yang ditanam, dijaga dengan cara natural dan bukan dipercepatkan pertumbuhannya (GMO)...
Seboleh mungkin pilihlah soya yang NON GMO untuk memelihara kesihatan kita..... ^___^ 

Jom baca sket artikel tu...


  • Susu soya mengandungi nutrisi terbaik dari protein dan karbohidrat. Ia menjadi alternatif bagi mereka yang mempunyai alahan laktosa.Di katakan 200ml susu soya mengandungi lebih 8g protein dan nutrisi lain seperti vitamin A, D, B1, B2 dan kalsium.

  • Malah, ia juga mengandungi karbohidrat kompleks yang meghasilkan indeks glikemia yang rendah dan sangat sesuai untuk diet.

  • Selain itu, pengambilan susu soya secara teratur akan membantu anda merasa kenyang lebih lama kerana kandungan seratnya yang tinggi.

SUMBER PROTEIN SOYA SHAKLEE?
Shaklee menggunakan suhu rendah dalam memproses soya, TANPA menggunakan ALKOHOL - mengekalkan ISOFLAVONES, dicuci dengan air bagi mengekalkan isofalvon geneistein dan daidzein...membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan protein soya

ESP - memelihara kesihatan untuk semua peringkat umur, diet
CINCH SHAKE - memelihara kesihatan, diet
MEAL SHAKE - memelihara kesihatan, lengkap dengan pelbagai multivitamin dan mineral, sesuai untuk semua terutamanya kanak-kanak dan orang dewasa yang tidak menelan pil...melengkapkan BMI kanak-kanak obes...



Untuk diri sendiri saya mengambil ESP dan untuk anak-anak yang picky eater nie, saya berikan mereka Meal shake sekali sehari...Anda?

Creating Healthier Life
014-254 1884

4 comments :

HeNRieTTa JoSe said...

Thanks for the share..mmg selalu dgr dah pasal shaklee nie...mmg baek kan...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza suka juga minum susu soya.. tapi tak pernah cuba yang shaklee lagi..

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Alhamdulillah...dah berpuluh tahun kat pasaran Malaysia...dan akak sbg pengguna mmg rasa kesannya..terbaik...jom try...

x0x0 ^__^

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Jom try Aiza...NON GMO dan LOW GI..sesuai utk pesakit diabetes tau...