Pages

Monday, 23 September 2013

Berpantang Dengan Vitamin Shaklee? Ada ke? Boleh ke?

Assalamualaikum.....
Hokey...setelah gambaq percutian terdelete semua...semasa configure...tukaq tajuk entry hari nie... SET BERPANTANG SHAKLEE.....ramai juga orang bertanya saya..ada ker Shaklee ni kuarkan set berpantang?...
Sebenarnya TAK ADA...it just kita share Vitamin yang perlu untuk tubuh badan..apa yang diperlukan oleh tubuh untuk wake up balik...untuk menambah tenaga, stamina, memberi kesembuhan dan sebagainya...
Tak semua orang makan jamu selepas bersalin kan...begitu juga dengan saya...beli, tapi tak dapat nak habiskan...kat situ boleh nampak betapa MEMBAZIRNYA saya dengan jamu...
Sesetengah jamu tak boleh dimakan terus lepas bersalin, panas dan kurang sesuai sebab takut pendarahan...sedangkan badan kita perlu recovery setelah berhempas pulas, setelah tenaga banyak digunakan...

Set Berpantang yang di sarankan adalah
1. Vitalea - Multivitamin
2. B-Complex
3. Vitamin C
4. Zinc Complex

Sebagai tambahan

5. ESP @ Energizing Soy Protein 

Kesemua vitamin nie membantu mengembalikan tenaga, mempercepatkan proses penyembuhan luka, mengantikan sel-sel yang rosak, Melengkapkan nutrisi, memastikan pertumbuhan sel-sel baru dan banyak lagi...

kalau bayi terkena JAUNDIS, ibu masih boleh teruskan pengambilan suplemen nie semua tanpa perlu stop...
Vitamin tak sepanas jamu...takder rasa panas langsung...malahan badan rasa lebih bertenaga dan luka cepat sembuh...Kebanyakkan pelanggan yang mengambil set berpantang ini mengakui kebenarannya...
" Luka cepat sembuh dan tak nampak macam orang berpantang...
badan rasa bertenaga dan cergas jer...walaupun anak kerap menyusu"

Sebut pasal menyusu...selain vitamin tersebut di atas...Alfalfa yang kaya nutrien ini boleh membantu dalam penghasilan susu ibu...
Lecithin / OmegaGuard membantu pelancaran susu ibu...
ESP membantu memekatkan susu ibu. membuatkan bayi lebih kekenyangan dan tidur lebih lama.

Pilihan? Di tangan anda...berminat boleh pm fb. sms. whatsapp 014-2541884

4 comments :

Amanina Mads said...

mudahnya utk org berpantang skrg.. ada macam2 produk :)

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Ha ah...betul...macam-macam produk ada...terpulang pada diri sendiri untuk buat pilihan...

x0x0 ^__^

RedRose said...

ramai jugak my fren yg guna produk shaklee ni. tapi I cuma pernah consume GLA aje.

Norhazlina Mohd. Zaki said...

GLA bagus utk wanita...keep using it...saya pun amalkan GLA ni...baik untuk homone...sebotol saya guna utk 2 bulan...

^_^