Pages

Friday, 30 August 2013

Nak Hilangkan LEMAK? bakar LEMAK?

Assalamualaikum...salam Jumaat
Selamat Menyambut Hari Ulangtahun Kemerdekaan Negara Kita...
Malaysia KU BerDaulat
Tanah Tumpah Darah KU...

Tapi hari ni taknak cerita pun pasal Merdeka...sebab tadi banyak membaca pasal Merdeka...macam-macam sangat...
Nak share testimoni 

adehh..tak sanggup laaa..



Ni testimoni Izan yang istiqamah mengamalkan Lecithin tanpa jemu dan tanpa berpaling


Saper nak slim dan sihat macam Izan...boleh teruskan Lecithin dan bersabar...konsisten dengan setiap pengambilan Lecithin...hasilnya pasti lumayan...walaupun masa yang diambil agak lama (4 bulan)...tetapi percayalah...barangan Shaklee takkan memudaratkan kesihatan anda di kemudian hari.

Lecithin Shaklee kaya dengan KOLINA suatu komponen neuro-penghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf.
Sains Akedemi Nasional telah menetapkan bahawa kolina adalah penting dalam pemakanan kerana ia meningkatkan kesihatan otak, hati, sistem kardiovaskular dan pembiakan.

Jadi...tak kiralah kurus ker...gemuk ker..berlemak ker...kita semua perlukan Lecithin untuk sistem kesihatan badan kita.

HARGA RUNTUH BULAN MERDEKA...
Sila pm fb, sms / whatsapp / email


x0x0 ^_^


Sumbangan untuk - adik Aqif , Paru-paru kronik

Anak ini namanya AQIF HAIYAN BIN MUHAMAD SAFRI, 4 bulan lebih. Anak ini diberi cabaran dalam kesihatannya iaitu menghidapi penyakit paru-paru yang semakin kronik.

Hari Jumaat yang mulia ini, marilah kita bersama-sama mendoakan agar kesihatan anak kecil ini semakin bertambah baik dan sihat. Sesunguhnya anak ini mempunyai jiwa dan emosi yang kental dalam menghadapi cabaran ini. Semoga Allah sentiasa melimpahi rahmat, kekuatan dan kesabaran yang tinggi kepada Puan Norhasliyana Hussin dan pasangan. Mudah-mudahan anak ini semakin kuat emosi dan jiwanya. Amin

Anak ini adalah anugerah teristimewa kepada kita semua kerana si kecil ini menjadikan kita lebih menghargai apa yang kita miliki dan lebih menyangi diri anak-anak kita.

P/S: Di bulan Syawal ini, jika anda ingin menghulurkan sebarang bantuan kepada anak kecil ini, bolehlah menghubungi ibunya, Puan Norhasliyana di talian 019 981 3890. Walaupun nilainya kecil pada kita, tetapi ia amat besar kepada insan yang bernama Aqil Haiyan.


Kuatkan dan berikan lah kesihatan yang baik buat adik Aqif Ya Allah...
Tabahkan dan kuatkan lah semangat dan keimanan ke dua ibu bapanya menghadapi dugaan ini......
Aamiin.....

Hamil, Bersalin dengan Mudah...bertenaga

Testimoni Puan Anna.


" Saya baru bersalin anak ke-3... Seorang Princess yg sgt adorable..... Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee utk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dgn vitamin shaklee utk kehamilan..

Spjg preggy saya ambil vitalea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya mmg x suka minum susu... Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la kesaat melahirkan.. Saya masih rasa sihat dan bertenaga.. Sehinggakan proses bersalin kali ni... sgt mudah dan cepat... Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda..sakit kontraksi memakan masa 2 hari dgn bukaan serviks baru 2cm.. Tapi kali ini.. Sakit kontraksi berlaku sgt sekejap.. Sejurus smpai ke hospital.. Doc cek bukaan serviks dah 7cm.. Diusung terus ke Labour Room.. Sedang nurse & Doc buat persiapan utk sambut baby.. Saya terus saya nk meneran.. Doc cuba cek bukaan serviks.. Mmg dh 10cm.. Dgn 2X push je.. Sy selamat melahirkan baby girl yg sgt comel.. kulit baby sgt halus mulus... putih merah.. Doc pun puji.. uri cantik, luka perinium sgt minimal dan proses jahitan sgt mudah...

Baby pun sgt baik....disbbkan susu badan saya dh mula mengalir sejurus melahirkan... baby terus tido kekenyangan..."





Sebenarnya...tak mudah untuk menjadi seorang wanita...yang bakal bergelar ibu...
Bakal melahirkan anak...Saat melahirkan anak...
Bila baca testimoni puan Anna nie...teringat saat melahirkan anak-anak dahulu...kan...especially para ibu.....Alhamdulillah...Allah permudahkan...
Ibu sihat bertenaga..bayi kekenyangan menyusui...

Apa yang puan Anna ambil ketika HAMIL?
  1.  B Complex
  2.  Vitalea
  3.  Ostematrix (sebab tak minum susu)
  4.  Omega Guard (omega 3 kaya dengan EPA, DHA dan ALA- baik untuk  perkembanagan otak janin)
  5.  Vitamin C

Nak bersalin kita perlukan tenaga yang cukup..selain itu emosi juga memainkan peranan supaya ibu mudah bersalin...Doa dan restu juga WAJIB... :-)
Pengambilan suplemen yang mempunyai nutrisi penting yang mencukupi juga adalah perlu bagi menjamin kesihatan Ibu dan Bayi...



Untuk mencuba 
SET KESUBURAN
SET HAMIL
SET BERSALIN / BERPANTANG 
SET PENYUSUAN SHAKLEE 
boleh hubungi saya: 

Norhazlina Mohd Zaki
014-2541884
SID 872537

Thursday, 29 August 2013

Contest Family Potret Raya

Assalamualaikum...
Semasa bw tadi terjumpa contest ni yang sungguh simple dan ohsem...hehehe...terasa nak joint...aku pun joint lalalalaa.....abadikan potert raya family kat sini...
Contest by Mrs Lee... CONTEST FAMILY POTRET RAYA

http://notadyatie.blogspot.com/2013/08/contest-family-potret-raya.html




Caranya senang je; (aku copy paste jerr..kihkih)
1. Buat satu entri tajuk dengan tajuk Contest: Family Potret Raya.
2. Tepek kan aje 1 gambar yang uols dah pilih untuk join contest.
3. Bawah gambar just letak Family Potret Raya yang di link ke entri ini.
4. Last, korang letak link contest korang dekat entri INI


Jom join reramai...raya pun blom abess lagi...
Nak sambut MERDEKA pulak...



x0x0  ^_^
tinymummy.blogspot.com



Wednesday, 28 August 2013

Cantik, Sihat, Jelita - Vitamin C, E, B Complex dan ESP

Hari ni nak share sikit pasal Vitamin untuk internal kita...Ramai tak tahu dan hanya fikir ..
"Ok..aku dah buat facial..guna certain-certain produk kulit jadi cantik dah....."
Pemakanan juga mempengaruhi kesihatan kulit dan tubuh kita...pengambilan air juga penting, emosi pun penting.



Okehh...apa yang cik adik ni amalkan?
Selama 4 bulan yakni 120 hari beliau amalkan ESP dan Vitamin E sahaja...lepas tu tambahan vitamin iaitu B-Complex dan Vitamin C pulak...

Vitamin E dan ESP boleh membuatkan kulit muka kurang berminyak, makin glowing, makin anjal dan Vitamin E sebagai anti penuaan, membaiki parut dan anti oksidan.
yang best lagi Vita E + ESP boleh dijadikan masker...kulit lebih lembut dan fresh.

B-Complex boleh buatkan kulit kita tak perlu menggunakan foundation bagai...ia membantu pembentukan sel darah merah yang sihat..kulit lebih gebu gebasss gitu...Vitamin B-Complex Shaklee larut air yerr..takyah risau sebab ianya tidak menawarkan rumusan larut air.....

Vitamin C pula pemangkin kepada pembentukan kolagen dan sistem imun kita...
Vitamin C ni tak dapat dihasilkan oleh tubuh kita walaupun badan kita ni, amat memerlukan sejumlah Vitamin C setiap hari. Cara pengambilan Vitamin C adalah secara oral. Melalui suplemen @ memakan buahan...nak kulit cantik? Jom amik vitamin C...






Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi



Nak cuba untuk diri sendiri @ orang lain?
Set MINI ?
email me @ shinjukeyna02@gmail.com
pm fb Norhazlina Mohd Zaki
SMS/ Whatsapp 014-2541884

Tuesday, 27 August 2013

PCOS ? Cyst? Kesuburan ?

Polycystic Ovarian Syndrome- PCOS adalah masalah gangguan hormon dalam tubuh wanita...senang cerita...hormon lelaki melebihi hormon kewanitaan . Bukan lah bermaksud wanita yang menghidapi PCOS ni, tak nampak wanita..cuma hormon sahaja yang berat ke hormon lelaki...

Ciri-ciri PCOS

  1. Bulu roma yang banyak
  2. Cycle period un regular
  3. Masalah keguguran


Antara ciri utama PCOS adalah pengovulan (proses bertelur) tidak berlaku atau tiada pengovulan yang tetap pada setiap bulan. Selain itu peningkatan aras hormon androgen (hormon lelaki) yang berlebihan dalam badan wanita turut menjadi punca.
klik sini untuk maklumat PCOS.



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=1120&sec=Kesihatan&pg=kn_07.htm#ixzz2d9zYgaoY
© Utusan Melayu (M) Bhd 



Wanita yang menghidap PCOS dan CYST tak perlu risau kerana sekarang  ni pelbagai rawatan / ubatan boleh dilakukan...selebihnya, setelah berusaha kita berdoa dan meminta pada Allah SWT supaya mengurniakan kita rezeki (anak)...Aamiin...

Kesuburan , PCOS , CYST ?

Ramai yang tidak subur, @ mengalami masalah kesuburan di sebabkan PCOS dan CYST...
Namun...ramai juga yang telah berjaya HAMIL dan cyst mengecut dengan suplemen Shaklee...

Jom tengok  Set Kesuburan yang diamalkan...

Testimoni Cyst kecut dengan GLA Shaklee
Ini salah satu testimoni yang ada...banyak lagi penghidap PCOS dan CYST berjaya hamil dengan Shaklee...ada juga yang makan set slimming, tetiba terus hamil...alhamdulillah... (ni story lain).


Alfalfa Complex

GLA Complex

Omega Guard

Adakah ANDA ? SAUDARA MARA ? SAHABAT ? ISTERI merupakan penghidap PCOS @ CYST ?
Nak cuba GLA, ALFALFA , OMEGA?...


Sila email saya shinjukeyna02@gmail.com
pm fb page: Moms and Baby Shops
my fb : Norhazlina Mohd Zaki
sms/ whatsapp 014-2541884






Friday, 23 August 2013

Mak Bapak ajer - Meal Shakes

Assalamualaikum...
Pepagi ni nak share kebaikan Meal Shake yang ibu bapak lain dah rasa...
Sesuai untuk anak-anak :


  • MEMPUNYAI MASALAH SEMBELIT
  • EATER PICKER
  • KERAP DEMAM (yang hantar ke nursery kerap demam/ selsema)
  • BRONCHOLITIS
  • KURANG CERGAS
  • KURANG CERDAS
  • EKZEMA
  • ASTHMA
  • OBESITI
  • KURUS KERING

TESTIMONI PENGGUNA MEAL SHAKE

HAA..NI LAAA MEAL SHAKE...

Meal Shakes kaya dengan 24 jenis multivitamin dan multimineral serta zat perlu..dalam ertikata lain...ianya melengkapkan nutrisi yang sedia ada...
Di buat dari bahan semulajadi iaitu sayur-sayuran, buah-buahan, soya NON GMO, lactalbumin iaitu sejenis susu dan lain-lain bahan lagi...

1 canister biasanya boleh bertahan sehingga 3-4 bulan - ikut peringkat umur...

Untuk parent, Meal Shakes  ni boleh gebussskan kulit kita jika diamalkan...tengok kulit baby meal shakes...nak putih tak tak dapekk la..cerah sikit-sikit tu In Shaa Allah...


Jom bagi Meal Shakes untuk anak kita...Arash dan Ilman memang ini lah yang diambil pagi-pagi bersama sebotol susu...


Berminat ?
PM FB, email - shinjukeyna02@gmail.com
SMS / Whatsapp - 014-2541884


Thursday, 22 August 2013

Hibanya hati...

Sensitif betul perasaan aku hari ini...
Pagi tadi terima berita seorang sahabat PENGAKAP meninggal akibat kemalangan jalan raya, arwah merupakan anak kepada Pesuruhjaya Pengakap Daerah... 
Usia masih muda...masih belajar di utara tanah air...
Seorang yang aku hormati walaupun muda dari aku...
Seorang yang amat menghormati oarang lain...
Aku kagum pada beliau, seorang anak yang patuh pada ibu bapanya...
Kerajinannya..kepetahannya...terbayang segalanya tentang arwah...
Al Fatihah..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman...semoga keluarga arwah menerima, tabah dan redha di atas pemergiannya...
dan aku faham perasaan kehilangan yang ini...namun kita kena redha...semua ini pinjaman semata..tiba masa...akan kembali pada yang hak...

Tadi kat FB...aku cuma tengok gambar mayat wanita dan bayinya...dicium oleh suami dan bapa bayi tersebut...Itupun aku hiba dan termengalir air mata...betapa kejamnya israel, amerika...
Adakah kita kejam membiarkan umat Islam di luar sana?

Petang ni..terlihat kuku anak aku terbelah...walau tak berdarah...aku boleh menangis..dalam kepala terbayang kesakitan...kesian Arash, bila ditanya sakit @ tak..dia cuma jawab "no ibu"..yang haku lebih-lebih terasa...uwaaa...apa jadi niee...dengan anak aku yang tak tahu apa pun ikut menangis..last-last minta susu...huhuhu...sob sob...
nanti kena balut kuku tuh...takut juga..tersilap langkah..tersangkut..boleh berdarah dan terbelah terus...

Istiqfar dan selawat banyak-banyak yer...

Wednesday, 21 August 2013

Segmen Gempak Mieza Jhaa K




Assalamualaikum bloggers.. Akhirnya segmen yang dijanjikan dan ditunggu-tunggu tiba jua. Ini adalah segmen pertama saya yang diharapkan agar segempak tajuknya. Bermula hari ini pukul 1:00 tgh hari dan berakhir pukul 1:00 tgh hari esok. Anda semua dijemput join.

Syarat-syarat penyertaan :
1. Add to circle Google+ Mieza Jhaa K dan like Fanpage Mieza Jhaa K
2. Buat entry bertajuk "Segmen Gempak Mieza Jhaa K"
3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publish entri.
4. Tinggalkan URL entri di kotak komen.

Ganjaran Segmen : 
1. 10 blog bertuah yag dipilih sendiri oleh saya akan direview salah 1 dari entri terbaik mereka. Kepada yang terpilih nanti, sila tinggalkan URL entri terbaik anda.

2. 25 blog yang bertuah berpandukan RANDOM.ORG akan diletakkan di dalam bloglist khas bermula 23 Ogos hingga 23 September 2013. Dan kepada yang bertuah nanti diminta agar meletakkan blog Mieza Jhaa K ke dalam bloglist anda juga.

Jom kita meriahkan segmen ini.


Tuesday, 20 August 2013

GMO FOOD dan kesannya...

Ini adalah contoh GMO food...


GMO Food dan bukan / NON GMO...
Pernah dengar atau terbaca tak?

GMO merupakan satu process dimana tumbuhan seperti sayuran dan buahan tidak dibiarkan membesar secara organik...Tumbuhan ini dipercepatkan process tumbesarannya bagi menampung permintaan, menjaga kualiti, dan sebagainya... " suatu masa dahulu GMO ini diterima sebagai salah satu kemajuan dalam bidang pertanian".

Kesedaran mengenai GMO food sebenarnya masih rendah dikalangan orang Malaysia... Sebab apa yer? Pendedahan yang kurang sudah semestinya...Kalau di negara luar...isu GMO ni dah lama. Ada di negara tertentu, Tunjuk perasaan jalanan secara damai diadakan meminta supaya label GMO food ditunjukkan dan GMO dan NON GMO di asingkan raknya...

Di Malaysia ni takdernyer...seboleh mungkin, GMO dan NON GMO ni diletakkan bersama dan tidak ditunjukkan labelnya...

Bahaya GMO Food
Melalui pembacaan saya personnally, GMO food boleh sebabkan kanser...
Jika diambil oleh ibu hamil, ia juga boleh memberi kesan terhadap tumbesaran janin.

Pada masa-masa lalu, kebanyakan saintis mengingatkan bahawa makanan GM boleh menyebabkan kerosakan serius kepada kesihatan dan persekitaran. Pengubahsuaian genetik ke atas makanan telah disifatkan sebagai eksperimen terbesar dan paling berbahaya dalam sejarah manusia.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2002&dt=0614&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_02.htm#ixzz2cVE6Wd79
© Utusan Melayu (M) Bhd "



Jom tengok Top GMO food

First free u oll punya mind.....hehehe...

Buah-buahan juga diberikan BAJA supaya kualiti terjamin...
Membesar dengan baik..
Lambat rosak...



Ni kes di China...
Sehari sebelum kejadian, buah tembikai ni diberikan dos BAJA supaya membesar dan
terus membesar bagai JOHAn...hehehe...
Hari berikutnya...
Inilah yang terjadi...Meletopsss abesss...
Tak sempat masak ranum...
tak sempat membesar...

Imagine kalau ini yang berlaku dalam perut kita...perghh...




Ok..nanti kita sambung cerita ESP / Energizing Soy Protein Shaklee yang NON GMO dan femess tuh...



SID Norhazlina Mohd Zaki
PM FB: Norhazlina Mohd Zaki
SMS / Whatsapp 014-254 1884







Monday, 19 August 2013

Metabolisma...APAKAH ITU ???

Apa itu METABOLISMA?

Ramai menyebut Metabolisma-metabolisma..tetapi adakah kita tahu apa itu metabolisma ?.. Hokeyy...
Metabolisma adalah kadar pembakaran kalori oleh badan. Setiap individu, mempunyai kadar metabolisma yang berbeza-beza. Sekiranya kita mempunyai persamaan dari corak kehidupan, pemakanan, aktiviti yang sama, itu tidak bermakna metabolisma kita adalah ditahap yang sama.
Metabolisma adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan proses reaksi kimia yang terlibat bagi mempertahankan keadaan hidup sel-sel dan organisma.

Punca KANSER yang kita tak tahu

Benda yang kita selalu ambil mudah...

--> MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN ... <--

TAK sangka.. Kita SELALU buat perkara ni, dan sebenarnya boleh sebabkan KANSER!!

Satu perkongsian yang dapat menyelamatkan ramai insan di sekeliling kita...

Dr. Stephen memperlakukan pesakit Cancer dgn cara yg "un-ortodoks" & banyak pesakit Sembuh!
Ia percaya pada penyembuhan alami dlm tubuh terhadap penyakit.
Ubat utk Cancer sudah ditemui !
Anda percaya?
Saya berdukacita bagi pesakit cancer yg meninggal di bawah rawatan konvensional.
Pesakit cancer tidak seharusnya mati !
Menurut DR. Shu, 3 generasi Sinshe di Taiwan:
Makan buah segar dan caranya!
Ini sangat informatif!
Umumnya makan buah berarti membeli buah, cuci, memotongnya & masukkan ke dalam mulut kita...
Tapi tidak semudah yg kita pikirkan! Pengetahuan penting bagaimana & bila harus makan buah.

Cara yang tepat makan buah;

* JANGAN MAKAN BUAH-BUAHAN SELEPAS ANDA MAKAN..!!
* BUAH HARUS DIMAKAN PADA SAAT PERUT KOSONG.

BUAH ADALAH MAKANAN PALING PENTING!

BAHAYA! Buah bercampur dengan makanan lain akan membusuk & menghasilkan gas sehingga lambung akan kembung!

Menurut penelitian Dr Herbert Shelton;
Jika Anda telah menguasai cara yang benar makan buah2an,
Anda memiliki;

badan yang sihat,
Penuh tenaga,
Tubuh dan fikiran jadi tenang & berat badan normal.

Makan buah yang segar dan bersih (Bukan buah/Jus dalam bungkusan/botol Plastik) lebih baik dari pada minum jus.

Tapi jika terpaksa minum jus, maka minumlah seteguk demi seteguk secara perlahan, karana Anda harus membiarkannya bercampur degan air liur Anda sebelum menelannya.

MINUM AIR SEJUK@AIS BATU SELEPAS MAKAN ADALAH salah satu penyebab KANSER!!

Air sejuk akan membuat makanan yang berminyak menjadi (BEKU)
maka akan jadi lemak bertoksin (RACUN).

Cara Terbaik adalah:

Minum air PANAS ATAU SUAM selepas makan
Makan buah segar saat perut kosong.



SEBENARNYA PENGAMBILAN MAKANAN, SUPLEMEN YANG MEMPUNYAI UNSUR-UNSUR ANTI OKSIDA, ANTIKANSER MEMBANTU / DAPAT MENGELAKKAN KITA DARI MENGHIDAP KANSER...

Contoh Suplemen Shaklee antioksida









Ini semua contoh sahaja...untuk antikanser...tak perlu ambil semua pun..hanya amalkan Vita E Complex, In Shaa Allah sudah memadai untuk antikanser...Kalau pesakit kanser, cadangan saya selepas chemotheraphy, boleh amalkan VIVIX (the best suggestion setakat ini)...

Itu sahaja...kuasa penyembuhan ditangan Allah jua...kita hanya mampu merancang...

Nak cuba Suplemen Shaklee?
PM fb @ fb fanpage
 Whatsapp/ sms 014-2541884
Norhazlina Mohd Zaki



Friday, 16 August 2013

Kebas HILANG dengan OSTEMATRIX Shaklee

Assalamualaikum.....
Hari ni nak story / nak share testimoni sendiri... Sekali sekala nak juga kuarkan testimoni diri sendiri...ini yang lebih afdallll......

Kita mula dengan kisah berpantang...berpantang kat anak sulung...memanglah PANTANG... tapi ada juga curi-curi tuang "pantang tengok" masa hari-hari terakhir berpantang...masa ni masih ok lagi...maklumlaaa...berpantang anak sulung...
Masa ni amik jamu yang memang bila makan panas dan gatal-gatal..kulit sensitip sket..bila panas, berpeluh..mula lah naik biji-biji gatal...itupun selepas 13 hari berpantang baru start makan..sebab anak kuning dalam 10 hari...so, jamu ni tak berani nak makan...

Masuk anak ke dua, mula la search intenet, majalah...pilih-pilih Set Berpantang yang mana nak amik...(belum kenal Shaklee lagi masa ni)... berbuan-bulan tercari-cari...terpilih-pilih...beli jamu jugak laa..Tapi yang ni amat sedikit kuantitinya, sebiji pagi, sebiji malam, start makan selepas 2 minggu berpantang, jamu pun tak banyak biji...yang paling best, tak la berbotol-botol macam yang 1st dulu...huhuhu...yang ni pun start makan lepas anak abess kuning...
Masa ni lagi lah kurang berpantang...dengan terpaksa masuk ward sebab anak batuk berdarah lagi...adoii...memang wordless laaa...kat ward pun seminggu jugaklaaa...sampai abess pantang dalam ward...huhu...sedehy betull...

Bila " Kurang Berpantang".. sebagai seorang wanita yang beranak pinak...automatically kita akan dapat penyakit kebas-kebas kat ujung-ujung jari dan sebagainya...
Itu yang aku dapat...kebas hujung jari dan kadang-kadang kaki pun kebas...kadang-kadang kat lengan-lengan ni pun keebasss...

Lebih teruk agi..tak boleh terlampau sejuk...maka akan jadilah "tarik mengkarung".....benda start jadi masa berpantang aritu...kesian aku...(sendiri kesian..sebab hanya aku yang tau betapa sakitnya..sampai mengalir air mata nih...pernah juga terjerit sebab terlampau sakit)...Tarik mengkarung terjadi bila urat terlalu stress...kan...


Abiss kat situ...start kenal Shaklee aku guna Alfalfa..then ada promo demi promo sampailah ke promo Ostematrix Shaklee...dengan selamba...aku boleh beli satu set, dah bagi sebotol ke ayah dan hajat nak buat free gift kat customer juga...sebelum promo dah belipun sebotol Oste untuk kegunaan sendiri...huuhuuu...
Yang bestnya..belum habis sebotol...dah terasa kesannya...sebabkan aku amik Oste ni waktu malam sebeum tidur, esok paginya..automatik nak menbuang dengan mudahnya...jadi aku rasa sesuai dengan orang yang ada masalah SEMBELIT.
Bangun pagi badan rasa FRESH dan BEST jer...
Pastu takde nak ngantuk-ngantuk macam dulu.
Dan yang terperasan di akhirnya, jari-jari yang kebas makin kurang terasa kebasnya...Alhamdulillah...
Sampai sekarang...masuk botol yang ke 4 dah...
nanti ku uploadkan picture Ostematrix ni yer...

Kenapa Oste jadi pilihan bukan calcium lain?
Ostematrix Shaklee seimbang nutriennya...dan ini di akui sendiri oleh beberapa doktor. Malah ada yang menyatakan lebih baik amik Sebiji Oste dari secawan susu...
Antara kandungan Ostematrix:
  • Kalsium
  • Magnesium
  • Vitamin D
  • Manganese
  • Zink
  • Fosforus
  • Kuprum
  • Boron
** Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral.

Sesuai untuk semua orang...epecially Wanita hamil, menyusu, orang berusia 40 keatas
 Demi untuk mengelakkan masalah OSTEOPOROSIS @ masalah ketumpatan tulang.


Nak cuba OSTEMATRIX Shaklee
Boleh pm fb saya Norhazlina Mohd Zaki
pm page fb MOms and Baby Shops
SMS @ Whatsapp 014 254 1884
Norhazlina
Shaklee Independent Distributor
 

Segmen Follow & Bloghoping #2

Kembali menemui uols setelah sekian lama... Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2... ^_^...

Seperti maklum, segmen ini dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly serta rakan2 lain untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang buat kita semua untuk berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww... he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 15/8/2013, jam 1.00 petang SEHINGGA 22/8/2013, jam 1.00 petang... Aci tak? *_^ ... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join... Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers, he he he...stalkers pun boleh, x ada masalah...masa serta peluang untuk anda menonjolkan diri...ekekekeke...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1.   10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2.   Pemenang akan diumumkan pada 25/8/2013.
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 25/8/2013 sehingga 25/9/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Thursday, 15 August 2013

Segmen Jalan-jalan Syawal

Jom join segmen jalan-jalan Syawal...by Aimi Mazlan
Segmen berjalan 14 Ogos 2013 - 31 Ogos 2013 6 ptg 



Raya sebulan......soo..sebulan jugalah beraya...

Wednesday, 14 August 2013

Kesan Penggunaan VIVIX

Testimoni terbaru penggunaan VIVIX - Kencing manis.

KU BIARKAN GAMBAR BERKATA-KATA...
Kesan pengunaan VIVIX selama 2 minggu oleh ayahanda Dr. Nik...
Untuk pengetahuan semua...ayahanda Dr. Nik merupakan penghidap DIABETES...



Vivix mengandungi satu campuran botani unik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah, dan Lobak Ungu yang mna kaya dengan Polifenol. Polifenol merupakan sekumpulan sebatian fitokimia dengan faedah antioksidan dan penuaan selular.

* Telah lebih 1 juta botol Vivix terjual sejak setahun yang lalu...

Yakini...produk Shaklee
~~> SELAMAT  ~~~  BERKESAN  ~~~  SEMULAJADI  <~~

Nak cuba VIVIX untuk diri anda? Ibu bapa @ saudara mara?
Hubungi saya Norhazlina Shaklee Independent Distributor
SMS / Whatsapp- 014-254 1884
email - shinjukeyna02@gmail.com

Lagi kes KANAK-KANAK HILANG...

Hurmmm .....tak dapat bayangkan perasaan ibu bapa  kanak-kanak  nie semua...
3 beradik sekaligus...
Semoga Allah SWT melindungi kanak-kanak ni...Aamiin...

Ya Allah..berilah ketabahan buat ibu bapa anak-anak ini... Aamiin...

AYU INSYIRAH: segmen:kunjung-mengunjung bersama ayuinsyirah

Jom joint segemen Kunjung Mengunjung bersama Ayu Insyirah...
Selamat hari raya semua...



Boleh klik kat link ni utk joint:
 http://www.ayuinsyirah.my/2013/08/segmenkunjung-mengunjung-bersama.html

AYU INSYIRAH: segmen:kunjung-mengunjung bersama ayuinsyirah

Monday, 12 August 2013

GEMUK & KOLESTROL ???

Kita sering mendengar tentang kaitan kadar kolestrol yang tinggi dengan orang yang berbadan GEMUK..!

--> ITU ADALAH MITOS SEMATA-MATA <--


Kadar kolestrol dalam tubuh seseorang di pengaruhi oleh pelbagai faktor. 
Antaranya adalah



- Corak pemakanan

- Berapa cepat tubuh seseorang itu menghasil dan membuang kolestrol JAHAT 
- Tahap kesihatan dan kebiasaan makan seseorang.




Kredit Majalah Rapi.

Raya + Birthday Ahmad Ilman

Assalamualaikum semua...
Hari Raya Aidilfitri tahun nie...08-08-13 bersamaan tarikh lahir anak ke 2 aku, Ahmad Ilman yang ke 3 tahun (08-08-2010)...
Entah apa yang ibu sibukkan...tup tup hari ini baru teringat nak belek kalendar...oppsss... dah terlepas birthday...Tarikh raya pun tak tahu..apalah ibu nie...haissss.....kepala nie banyak sangat fikir benda lain... 2-3 hari sebelum raya aku ingat...tapi bila dah lepas umum raya teruss...tupp..padam...Sorry my son...Ibu mabuk ketupat rendang semua tuh...huhu...macam-macam dalam kepala hotak ku ini...

Ya Allah..semoga anak hafiz Al-Quran ini menjadi anak yang soleh..anak yang menyenangkan ibu bapa...taat pada Agama...diberikan kesihatan yang baik, cergas, cerdas dan pintar serta bertanggungjawab...menjadi anak yang soleh......Aamiin...

Nanti ibu belikan kek hokeyyy..... 
Masa ni Ahmad Ilman +- 2 tahun..Suka sangat pakai cap...

Ni gambar tahun ni ..bulan 3 mcm tu...ibu pi buat waterfall abseiling...

Pic ni mase Ilman belum setahun...kena dukung jerrr...makan Mee Udang kat Pulau Aman...Fully Breastfeed...chubby kan.. :)


Petang nie pi cari kek...hurmm...cheese @ chocolate cake...nyum nyum..makan lagi... mabuk kek pulak nanti...huhu...

Mood beraya masih ada...dah ramai yang aku dengar masuk ward kena Darah tinggi dan serangan jantung...Semoga semua selamat yerr...makan ketupat, rendang dan lemang berpada-pada...dan berwaspada..cuaca panas dan hujan tak menentu serta keletihan juga menyebabkan serangan-serangan nie...
Semoga kita semua di beri kesihatan dan upaya untuk beribadat...In Shaa Allah...Aamiin...
Selamat Bekerja pada yang dah start bekerja...
Selamat kembali ke kotaraya pada yang mula pulang ke tempat masing-masing..berhati-hati di jalanraya...

Untuk aku?...telan omega laa lepas ni supaya tak lupa...hahaha










Norhazlina Mohd Zaki
tinymummy.blogspot.com
Nak cuba dietary suplement Shaklee?
SMS/ Whatsapp 014-2541884
email shinjukeyna02@gmail.com
pm fb Norhazlina Mohd Zaki

Friday, 9 August 2013

Aduh Sakit Kepala !??

Assalamualaikum semua...

Masih lagi dalam mood raya...macam aku juga...mood nak bagi anak-anak seronok berjalan beraya...Al kisahnya hari ni berjalan ke rumah MIL...adik beraadik MIL rumah dekat-dekat jerr...so...aku, en suami dan anak-anak just jalan kaki jerr...huhu...

Sedap makan dan berjalan...kisahnya sampai kat umah pak sedara yang tengah nie...dia sakit kepala...bekalan dalam beg aku just ada LecithinB-Complex dan Ostematrix...aku hulur je lah yang tuh...2 biji Oste dan 1 biji B-Complex...then suruh pac cik tu pergi rehat...Aku pulak sambung beraya kerumah sedara yang lain......lepas lenih kurang 40 minit,..bila ditanya..katanya "alhamdulillah...dah makin baik..."

Syukur sangat dapat bantu...
B-Complex  untuk ringankan stress, darah tinggi...dannn cantikkan kulit...
Dipanggil juga Vitamin Kecantikan ...

Mampu membantu mengekalkan tekanan darah normal, meringankan stress

HARGAI KESIHATAN KITA...
KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN KITA !!!






SMS / Whatsapp : 014-254 1884