Pages

Wednesday, 25 September 2013

Bersantai D' Puncak Beris Lake Resort - Part 1

Cuti-cuti kali ni aku sefamily ke D'Puncak Beris Lake resort yang terletak 
di Tasik Beris, Sik, Kedah...

Santai, jauh dari kebisingan, tv, radio, jalan jammed, pencemaran udara, pencemaran bunyi dan sebagainya...Pada aku, memang sangat-sangat 
merehatkan diri dan minda...
bangun pagi-pagi rasa fresh...
Chalet without aircond tapi sejukkk waktu malam...
Pemandangan yang cantik, dikelilingi kehijauan alam semulajadi, 
"cannot describe banyak-banyak dengan words... ^_^ "
For sure, kat sana memang merehatkan diri...rasa macam kampung dulu-dulu pun ada...
(lain orang lain minatnya kan...)
Jom layan gambar dulu.....
Chalet 3 bilik + 3 bathroom


Chalet kami.. ^__^

Layan BBQ malam-malam




Boating

Kayak

My son yang addict dengan AIR...petang tu juga belasah mandi P-O-O-L aka Tasik Beris...

kali ni, jumpa dengan student USm yang adakan aktiviti kat sini...
- River crossing -

kat atas ni DORM..best tau...

DORM

Owner Resort- Haji Rashid with ostrich
Ada mini zoo kat sini  ^_^

Dihujung sana, merupakan jalan raya yang menghubungkan jalanraya disebelah sini, masih ada, tetapi ditenggelamkan oleh air tasik...
Asalnya Tasik Beris ni merupakan sebuah kawasan perkampungan biasa,
Kawasan yang berbukit bukau...
 empangan dibina  setelah penduduk kampung dipindahkan
 ke penempatan yang lain... ^___^

Okey...sambung lagi nanti... ^__^ Part 2.....


Creating Healthier Life
Norhazlina Mohd Zaki
014-254 1884

2 comments :

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

seronoknya dapat pergi bercuti macam ni.. :D

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Besttt sangat Aiza.....tapi risau juga yg kecik dua orang suka main air...