Pages

Saturday, 28 December 2013

Tidur Tanpa Bantal ??

Tidur Tanpa Bantal...


Bestkan tengok baby tidur cenggini...

Moms and baby slept ...


tahukah anda?..Bahawasanya...tidur tanpa bantal sebenarnya membantu menguruskan tulang..?
Ini kerana ketika anda tidur tanpa  bantal, tulang akan berada pada posisinya serta lurus...
Sesuai dengan posisinya serta lurus.....

Apakata..jom kita praktikkan...

Sunday, 22 December 2013

VitaLea + VitaLAWA , Vita B + Beauty, Vita C + Cantik-Comel - Cun

VitaLea = VitaLAWA , Vita B - BEAUTY , Vita C - CANTIK_CUN_COMEL tak kaktun ??? ehehehe

A Right start to GOOD NUTRITION... I Choose Shaklee... 
Because : I Love NATURE thing... (nak tgk my beg?..hahaha...Love Natural) 

Its Always Safe 
Its Always Work 
Its Always Green...  
Aku tak nyesal dah amik supleemn Shaklee ni compare to other...
Bukan nak biz sgt pun..nak share dgn hangpa... What is my taught about suplemen yg baik... 
Dulu haku pun mmg blurry jugak...tak tau adanya suplemen ni..hahaha... Tahu I Love Green, I Love Nature jaa...masa tu..pi supermarket beli barang depa buh dah beg kertas recycle..igt lagi dakkk?..
Haaaa..Aku la salah seorang yg menyokong tu..hahaha..
Tapi bab Suplemen..aku failed..walhal..zaman tu..tok menakan aku dah telan dah suplemen Shaklee nih... Haa..nampak tak..nampak tak?...
Yang aku pulak duk bangga telan suplemen sintetik yg tak menafaat kat badan...
B Complex dan Multivitamin...dr syarikat mlm international... 
Paihtu..topup sket jamu2 dr negara seberang..aiyakkkk...(huwaaa..rasa nak nangis dgn ketidaktahuan dan pengetahuan aku)... 
Cetek beno... But not now..thanks to my BFF yg tak pernah PUSH aku utk joint Shaklee...Aku ja yg nak joint memandangkan aku dekat sini..dia jauh disana...Dan bila pikir lelama..boleh juga aku tolong orang len yang nak cari suplemen..tapi tak tau mcm aku...hahahaa...ok..STOP... 

 Now..aku dah jadi SID SHAKLEE..mau oder ka..nak tau experience selama 1 tahun ni aku dengan Shaklee..meh tanya...
Berkesan atau tak...?... Hehehee...dah tentu YESSSSSS...(aik..aku jwb sendiri..?) 
Nk tau apa2...meh tanya...

Setakat ni yg aku amik: 
========================================================
1. Alfalfa   klik - WAJIB 4 tab sehari (beli hat besaq..seppp) 

2. GLA klik  - WAJIB (nak sepp..sehari sebiji dohhh) 
3. Ostematix klik  - WAJIB (sehari sebiji jer) 
4. ESP   klik  - WAJIB 1 scoop sehari...4 bulan satu canister tuh... 
5. Carotomax klik  - aku selang2 hari 
6. Vitalea   klik - Pun aku selang hari 
7. B-Complex  klik   - Hat ni selang2 jugokk... 
8. Zinc Complex   klik - hat ni pepagi...kdg terlupa nak mkn..sbb kalut...dan minum esp..taknyer nak amik zink lg... 
9. Enfuselle Facial Cleanser   klik  - dah 4 bulan aku guna...tk abehh lg... 
10. Omega  klik - Selang hari bg kat anak... 
11. Lecithin  klik - sehari 2 biji jer...hahaha 
12. Vita E  Klik - ini pung aku selang..hehehe... pasepa?..dah telan GLA..ESP...Alfalfa...ok arr tuh... 
13. Performance Drink klik  - ni aku telan masa nak workout yg heavy jaa...yg mna aku tak telan minuman isotonik yg lain...anak aku pun mkn PD ni mcm snek sja...(pitam aku) 
14. Meal Shake klik  - Haa..ni multivitamin utk anak aku yg pickyeater, kerap sembelit...kdg redah telan lagu tu sja..sbb sedap..sayang nak guling2 kn biskut..telan ja...umphh..mmg best... 
15. Nutriferon  klik  - Haa..ni bapak feron sudah mai..aku sakit tekalu..pi cari hat ni..rasa nak demam, selsema..mmg telan yg ni...tak payah amik hari2..simpan buat stok waktu kecemasan...anak2 pun aku bg naa...serbuk..sedap jgk...ehehehe 
16. Vitamin C  klik & Chew Vita C  KLIK - Haa.ni lagi satu WAJIB amik..almaklum la...pah bedah dah berusia 30 +...eheheh...anak 2 org...kot2 boleh tambah kolagen dlm badan...then...yg best aritu msa rasa nak demam + selsema..sblum tidoq aku patahkan 2 biji...telan..trus tidoq...
Alhamdulillah..petua org2 lama..ni berkesan la..tak jadi demam + selsema... 

==============================================================

 * Aku ni tujuan amik suplemen dulu2..mmg nak jaga kulit..eheheh..tapi la ni nak jaga kesihatan...luaran dan dalaman...
Penting ker?..Pada aku..penting sangat...! Nak-nak aku mmg pernah aktif dulu..tau la badan rasa macam mna...nghehehee...
Al kisah...la ni nak kuaq rumah..aku tempek ja bedak..siap... Dulu,  tempek penapis suria bagai...siap foundation la mak jemah oitt!!! Rimas tapi terpaksa... 

Cara aku beli?...Haaa..selang2 jugak...buat budget la..
Kadang2 share la ngan sesapa bila tak mampu..ehehehe...aku pun bukannya qeja...ngeh hehehe... 
 Ok laa..banyak pulak cakap minah neh kan...hahaha... Hah..sapa2 nak try...mai bgtau kat aku..nak set apa? nnti aku suggest hat terbaik utk hangpa... 


x0x0    ^___^
Thanks sudi jaga KESIHATAN kita bersama... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Love from Penang, SID 872537 :Norhazlina Mohd Zaki 
FB : Klik aku...
SMS/ wassup : 014-2541884

Friday, 6 December 2013

ESP / Soy Protein !! What it can do??

Assalamualaikum...Morning All... ^___^
Today i'm gonna sharing short entry about ESP / Soy Protein...
All the info taken from #Shakleetraining web...
The most important is...the INFO that i think MUST SHARE with all of  you...
Soooo..lets check it out...
^___^





Energizing Soy Protein - is an all plant protein that is naturally low in fat and naturally 

lactose and cholesterol free. It is also a good source of calcium and iron.



What it can do? 


- Good source of calcium and iron 


- Helped build muscles, skin and hormones 


- Supports the immune system 


- Helps retain normal cholesterol level 


- Promotes heart and prostate health 


- Minimize hot flashes 

- Promotes breast health



PRICE : RM150.00


Norhazlina - 872537
SMS 014-2541884

Thursday, 5 December 2013

Supplemen WAJIB - Multivitamin, Vita C, Oste, Alfalfa

Hari ni entry tak bergambaq...

Nak share vitamin WAJIB ada dalam beg daku...

  1. Vitalea - Multivitamin & MultiMineral
  2. Vitamin C
  3. Ostematrix
  4. Alfalfa Complex
Takdak la nak show offnyer...sekadar sharing sebagai seorang yang dulunya tak pentingkan KESIHATAN dan intake suplemen yang asal boleh jerrrrr aku sebat...tak kira puncanya..kandungannya...

But now...aku dah ubah persepsi aku mengenai pengambilan suplemen...

1. Mutlvitamin & Multimineral
Kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral yang penting yang perlu untuk tubuh...
(kiranya VitaLea ni menampung keperluan vitamin badan kita lerrr...)
Ia juga menjadikan tubuh lebih bertenaga... ^___^

Vitalea Iron Formula - Sebotol 120 tab, sehari sebiji = 4 bulan


2. Vitamin C 500mg Sustained Released
Sebut vitamin C...ramai tau..OREN...tapi tau tak yang badan kita tak hasilkan Vitamin C sendiri?..Jadi...kita perlu ambil vita C secara ORAL...makan buah yang kaya vitamin C @ ambil suplemen.
Sebiji Vitamin C  Shaklee ni..bersamaan 7 biji buah oren, ORGANIK, tak tercemar dengan kimia, takder sintetik-sintetik...
Sustained Released @ SR Vita C...apa maksudnya..??
SR ni kalau dalam bahsa melayunya..pelepasan masa...ikut jam demi jam...
setiap satu jam...SR Vita C ni akan melepaskan 100mg vita C...500mg = 5 jam laa...hehehe
Yang lebih @ tak diperlukan..keluar ikut najis..takdak nya badan nak simpan...Sebab ...kalau yang tak hancoq tu ..akan jadi toksin dalam badan...

SR Vitamin C 500mg Plus - Sebotol 180 tab, sehari sebiji = 6 bulan...

3. Ostematrix
Haaa..kaya dengan kalsium, Vitamin D, Zinc, dan lain-lain...kiranya COMPLETE PACKAGE laaa...dalam sebiji tu...
SEMBELIT, tak minum susu, kurang kalsium, kurang vita D, takmau kena OSTEOPOROSIS, KEBAS, kejang kaki tangan...amnesia?...darah tinggi..susah nak tidoq...elok amik kalsium + vita D...
Sila-sila la amik OSTE...murah jer... ^___^

OSTEMATRIX - Sebotol 120 tab, 2 biji tab/ Hari


4. Alfalfa Complex
Hat ni peberet...untuk sembelit, kencing manis, period pain, buang toksin,  perapat, keputihan, kebas, lenguh badan...buang kolestrol , athma, resdung, alahan, jerawat dan banyak lagi la dia punya kebaikan...

Alfalfa Complex - sebotol 330 tab @ 700 tab , intake 4-10 biji sehari...


5. ESP - Energizing Soy Protein
Sebelum breakfast memang telan hat ni dulu...campoq dengan nestum oat tu...bangun pkui 6...pkui 9-10 baru breakfast...yang best..tak der rasa perit kat perut bila tak breakfast...

6. Lecithin dan Omega
Yang ni tambahan saja...aku amik berselang hari...nak cepat burn fat laaa.....hihiii...


Benda wajib hat len..?...Hurmmm..workout laaa...haruss gitu...for future...dah kahwin...beranak pinak ni..kena la pandai-pandai jaga kesihatan kan...hehehe....

Cerita di atas ni semua pengalaman sendiri......takdak bersangkut paut dengan yang hidup atau pun yang dah meninggal dunia...


Nak try Suplemen Shaklee ?
Boleh ja PM fb saya, email ke shinjukeyna02@gmail.com
@ sms / wassup 014 2541884

Hanya yang benar belaka...saya tak pandai ayat orang tauuu...hehehehe......


x0x0   ^_____^
tinymummy.blogspot.com

Wednesday, 4 December 2013

DISEMBER 2013 - OmegaGuard -Omega 3

Assalamualaikum...Morning...
Wordless Wednesday...
PROMOSI DISEMBER 2013 OMEGAGUARD - OMEGA 3
EPA & DHA

Retail Price RM 136.00





Minyak IKAN TERBAIK...PURE...dengan penyulingan 3 peringkat


Creating Healthier Life
SMS / wassup
014-2541884
Norhazlina

Friday, 29 November 2013

Health is WEALTH



Untuk mendapatkan tubuh yang sihat...semua ini penting...

Makanan yang berkhasiat..lengkap nutrisinya

Bersenam - sekurang-kurangnya 30min sehari

Bersosial secara sihat

Waktu rehat / tidur yang mencukupi

Menangani masalah stress dengan baik...

Wednesday, 27 November 2013

Shaklee Nutrisi Semulajadi Pilihan Saya

Taknak cakap bebanyak...hihii..
Juz nak share gambaq billboard Shaklee ni..satu Malaysia dah dipasangnya...
Alhamdulillah...syukur diketemukan dengan nutrisi yang SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN.....




Klik ke -->FB saya , FB page , @ email ke shinjukeyna02@gmail.com untuk maklumat lanjut @ sebarang pertanyaan.....

x0x0  ^________^ Smile
SID 872537 - INA

Sunday, 24 November 2013

Haji dan Hajah - Couple for a long life...

AsSalamualaikum...
Selamat bercuti pada adik-adik / anak-anak yang dah mula bercuti...
Termasuk la anak aku yang secara rasminya bercuti sendiri dari ke tadika akibat masalah kesihatan...apapun... hari graduation (22 November)..
dia kena attend...muahahahaha
Haizss...bestttnya... (teringat zaman skolah dolu2)

Hokkeyy....
Musim haji dan pun berlalu..semua jemaah dah kembali ke negara masing-masing...
Same goes to my parents...Alhamdulillah..
Sihat dan sejahtera selalu...
Mak dan ayah selamat sampai ke Lapangan Terbang Bayan Lepas pukul 6 pagi, 13 November yang lalu...

Di sebabkan masalah kesihatan...mak aku terpaksa berkerusi roda...
Begitu juga sepanjang masa menuniakan ibadah di sana...
Termasuk tawaf...mak ditolak oleh ayah di kerusi roda..
Syukur..ayah diberi kesihatan serta kekuatan untuk membantu mak menunaikan ibadah bersama..... ^___^ so lovely...sooo touching...
Syukur juga ada manusia yang sudi membantu ayah, 
ketika lelahnya menolak kerusi roda dicelah ribuan manusia...
Syukur kepada Allah menghantar manusia untuk membantu mak semasa dibilik...
Alhamdulillah...Allah SWT telah mempermudahkan segala urusan semasa menunaikan ibadah buat ke dua mak dan ayah aku...aamiin...

Ayah dah semangat nak kumpul duit untuk umrah pulak...hehehe...
Antara dialog ayah...

Tok cik : Seronok tak?

Ayah : Tak seronok la..
(kami yang men dengar tercengang...erkk..kenapa..lepas beberapa saat diamkan diri)

Ayah: sebab dah nak kena balik...kalau boleh nak lagi duk di sana...

(adoi...semua tergelak...suspen ja ayah ni...)

Jom layan foto ayah dan mak...




Selamat bertemu kembali...


Saturday, 23 November 2013

Korbu Challenge 23 November 2013

Assalamualaikum.....Selamat tengahari semua...

Pernah tau @ dengar tak pasal " Korbu International Challange Marathon 2013 " ? 
Aku pun tau gitu-gitu dan kena amik tau sedikit sebanyak sebab en suami ada joint Marathon...











Atau boleh klik ---> KORBU CHALLENGE fb

Korbu Challenge di adakan di Kem Ulu Kinta (PGA) Ipoh...

 " Mt. Korbu International Challenge 2013 will be held on 23rd November 2013. "

This is an adventure trail race. 



Category: 


A: Men Open (18 years & above) 


B: Women Open (18 years & above) 


Mencabar dan sememangnya mencabar.....TIDAK MENCAPAI MASA DAN TEMPAT SEPERTI DITETAPKAN>>>DISQUALIFIED.....

Selain dari rakyat negara kita sendiri ya ng mengambil bahagian, 
ada juga dari luar  negara seperti Kenya dan Singapore...
bila lihat jer peserta dari negara Kenya nih....purrrrr.....
Tawakkal je lah.....sebab dorang ni memang terlatih untuk aktiviti lasak 
sebegini....
Mudah-mudahan encik suami dan rakan-rakannya berjaya menyudahkan MARATHON ni...
Semoga semuanya selamat dan tiada kecederaan TERUK...aamiin.....


Hurmm...ketika artikel aku ni ditulis...admin Korbu Challenge telah mengupdate 
FINISHER....wahhh..hebat-hebat....

Berdeborrr...hehehee...
Soooo...sesapa yang berdekatan Kem PGA Ulu Kinta Ipoh..bolehla beramai-ramai memeriahkan ACARA pada hari ini...

Sekian...majulah sukan untuk negara... (tetiba jerr)

INA 014-2541884
SID 872537


Wednesday, 20 November 2013

GIVE AWAY - LONDON & PARIS by Master Iffah Anuar

GIVE AWAY - LONDON & PARIS

Oleh ; Master Iffah Anuar - Shaklee

GA mudah dari Master Iffah Anuar...
Klik LINK ini ---> Give Away - London & Paris




Syarat yang dikenakan pun mudah di ikuti...

Mudah sahaja syarat-syaratnya:

1) 'LIKE' page Master Iffah Anuar - The Magic Mentor


2) 'LIKE' post ini dan


3) 'SHARE' post ini di FB atau blog anda.

Selesai lakukan 3 perkara di atas?

Tinggalkan komen di bawah ini:




"Hadiah ISTIMEWA itu pasti milik saya kerana..... "


Komen yang menarik dan unik bakal menerima HADIAH MISTERI dari London & Paris ")

Terma dan syarat:

1) 5 PEMENANG akan dipilih, keputusan hakim adalah muktamad


2) GA Period : 15 NOV - 25 NOV 2013


3) Terbuka kepada semua warga negara Malaysia berumur 18 tahun dan keatas.


4) GA ini tiada kene mengena dengan mana-mana pihak ketiga.



Dan ini sharing komen saya.....almaklumlaa...ayat keraih kedekung =>


---> Hadiah ISTIMEWA itu pasti milik saya kerana saya yakin...adanya sesuatu yang sukar

 didapati dari seseorang yang hebat pasti dapat saya merasa auranya, selain dapat 

memberi motivasi pada diri saya..... Go For It !... ^___^

Wednesday, 30 October 2013

Kolagen Powder / Collagen 1000 Dalton yang berkesan

Assalamualaikum......my WORDLESS WEDNESDAY #1
WITH SHAKLEE COLLAGEN POWDER
- ONLY USED RSS 
- ONLY 1000 dalton

Perbezaan yang jelas
NO EDITING yerrr...








Kulit makin cantik dan anjal


5 hari = 5 sachet


Shaklee Collagen Powcer cuma 1000 Dalton - jadi
Penyerapan lebih baik, dan lebih berkesan








CREATING HEALTHIER LIFE WITH SHAKLEE...
ALWAYS SAFE
ALWAYS WORKS...

SMS 014-254 1884 - INA
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR

Friday, 25 October 2013

Jom Check Vitamin C - Bioflavanoids?

Assalamualaikum semua..morning all...

Entry pendek dari saya untuk hari ini... 
JOM CHECK VITAMIN C ANDA...ADAKAH IANYA MENGANDUNGI BIOFLAVANOIDS ??? 

Apa itu bioflavanoids? Pentingkah?

Bioflavonoid terhasil daripada bahagian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan , bunga, 


herba dan bijirin. Melalui penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids bertindak 

sebagai:

    pICTURE LAMA VITA C SR 500mg SHAKLEE
    - Now with Plus Biovlavanoids
    "Vita C Plus"


  • anti-radang


  • anti-alergi


  • anti-virus


  • anti-kanser


***Semak-semak, perhati-perhatikan kandungan vitamin C faveret brand kita... ada mengandungi bioflavanoid atau tak..? Sebab apa? Sebab bioflavanoid ni lah yang bantu vitamin C bertindak lebih efektif dan efisien...


SHAKLEE Vita C  Sustained Released 500mg Plus (new)

Dengan TAMBAHAN BIOFLAVANOIDS...bagi meningkatkan kesan dan kadar serapan lebih efektif...

Berat sebiji Vita C sr Plus Shaklee 922mg...Perbotol Serve 180 tablets
Ascorbic Acid                553.00 mg (provide about 525.35 vita C)
Citrus Bioflavanoids Complex 

  • ada 7.50 mg Lemon Bioflavanoids
  • ada 7.50 mg  Orange Bioflavanoids
  • ada 7.50 mg Grapefruit Bioflavanoids
  • ada 7.50 mg Hesperidin
Pic kiri tu Vita c packing lama..
yang baru sebelah kanan tu...ada PLUS

Nak dapatkan Sustained Released Vita C Plus Shaklee ?
PM fb - KLIK fb saya
SMS 014-2541884

Thursday, 24 October 2013

BANJIR...Bencana @ ???

AsSalamualaikum...morning all...

Dah lama tak update entry...kire berlumut la jugak...
bermula dengan minggu lepas yang hujannya hampir menyebabkan umah ayahanda 
kat kampung nun ditakuti berlaku kebanjiran...
Takut?...eh, tak juga..lebih kepada RISAU sebenarnya...
Al-maklumla...tinggal sedare perempuan jer...
Mau tak risau...
Kampung yang berdekatan dah ada pulak yang dilanda banjir...
Hurmm...Itu juga jadi "main factor"...

Berita semalam pulak...Cameron dilanda 
BANJIR + Lumpur...ada pulak yang dah meninggal dan 
Hilang...? In Nalillah...takziah pada mereka yang terlibat...
Pada aku..bencana ni berlaku...
 ~ Bencana akibat kerakusan manusia sendiri... ~
Bila ekosistem tidak seimbang..pelbagai
kejadian buruk boleh berlaku...
Dah banyak gunung serta bukit bukau GONDOL dikerjakan mereka...

Aku dan banyak hikers group garu kepala
sebab...membayangkan yang tak lama lagi kami 
bakal tiada gunung untuk didaki di sekitar Cameron Highlands...

Semoga Sultan menghentikan mereka-mereka yang rakus 
menggondolkan Gunung ganang dan bukit bukau terlibat...

Semoga dengan bencana yang telah berlaku..membuka mata
banyak pihak agar lebih menjaga keseimbangan ekosistem 
semulajadi.....

Lets Go Green.....

Creating Healthier Life
sms/wassup 014-254 1884 - INA

Thursday, 17 October 2013

Kencing Manis aka DIABETES Memusnahkan Keluarga Saudaraku

Al-Fatihah.....
Untuk sepupuku...arwah Wahida yang baru meninggal akibat kencing manis 
yang semakin kronik...
Semoga rohnya di tempatkan bersama orang yang ber Iman
dan semoga...kau tenang di sana...

Saat ini...aku terkenang semua kenangan usik mengusik
antara aku dan ahli keluarganya yang lain...

Seorang demi seorang...ahli keluarga beliau di jemput ilahi...
bermula dengan arwah kakaknya...
yang di percayai akibat sakit lelah...
Arwah pak ndak (bapa mereka) akibat jantung, penat...
Dan sekarang arwah Wahida...

Yang aku risaukan...ibu mereka..mak ndak aku masih didalam ICU...
Akibat kencing manis kronik juga...
Adik arwah...baru pulih dari kecederaan akibat kemalangan jalanraya...
Ya Allah...sungguh berat dugaan buat mereka...
Semoga, adik-adik arwah, tabah dan lebih kuat untuk menghadapi
kehidupan...
Ya Allah..permudahkan lah segala urusan mereka...
Kasihanilah mereka Ya Allah...


Ya Allah...berilah ketabahan dalam hati mereka...
Semoga mak ndak sembuh dan sihat Ya Allah...

Al Fatihah...dan salam takziah.....

Sahabat dan rakan...jagalah kesihatan...jagalah pemakanan.....
Semoga kalian semua sihat dan jauh dari penyakit merbahaya...Aamiin...

Ayah...emak...semoga sentiasa di kurniakan olehNya kesihatan, kekuatan, kudrat dan semangat untuk menunaikan ibadah dengan sempurna disana...
Aamiin....

Semoga segala urusan kita di permudahkan...
Ya Allah...tabahkanlah hatiku ini...

Friday, 11 October 2013

Apakah itu Vitamin? Penting ker?

Apa itu Vitamin ?
Vitamin bermasud bahan organik yang sangat diperlukan oleh tubuh badan dengan jumlah kecil. Ia berfungsi untuk  pertumbuhan normal,  kesihatan, dan mencegah dari penyakit. Mikronutrien @ Vitamin membantu dalam pertumbuhan prosesproteinkarbohidrat, serta lemak dalam badan kita.
Dan TIDAK SEMUA vitamin membantu tubuh menghasilkan sel-sel darah & hormon. 

Tahukah anda...Biasanya, tubuh kita tidak dapat menghasilkan banyak mikronutrien @ vitamin ?
Oleh itu, penting untuk kita mendapatkannya, sama ada dari makanan atau suplemen  (makanan tambahan seperti vitamin) yang lain.

***Perlu di ingatkan, bahawa vitamin bukan pengganti kepada makanan harian kita. Terutama, makanan yang kaya dengan nutrien.
Jadi..kalau tak suka amik suplemen...takut membazir dan sebagainya...Bolehlah mengambil makanan seperti sayuran, buahan dan lain-lain dalam kuantiti yang mencukupi bagi membekalkan zat vitamin yang mencukupi kepada tubuh badan.

VitaLea-Multivitamin & Mineral
harga RM 88.75/ 120 tab = 4 bulan

Contoh:

Vitamin A

Sumber vitamin A
Sayur - Bayam, Tomato, Kangkung, pak choy
Ubi - labu kuning, 
Buah-buahan - Betik, pisang, sawa/ ciku, Mangga/ mempelam dsbg
Susu
Keju/ Cheese
Mentega
Telur.

Kekurangan Vitamin A menyebabkan masalah Rabun, Buta, Pertumbuhan yang terbantut, Kerosakan gigi, Masalah tulang, Masalah pertumbuhan gigi, Mudah keracunan makanan, Bayi cepat terkena jaundice, Rambut gugur dan sebagainya.

Kalau terlebih?
Masalah seperti osteoporosis, rabun, Kerosakkan pada hati, Kulit kring dan banyak lagi...

Vitamin A ni penting untuk Ibu hamil, elakkan kanser, Kesihatan mata, mencegah infeksi dan banyak lagi...
Sekiranya bayi kekurangan vitamin A...tanda awal adalah...Masalah kekurangan berat.. 

Ni contoh jer tau...Vitamin A...

Oleh itu pengambilan Vitamin dalam jumlah yang sepatutnya adalah perlu demi kesihatan kita...


nak dapatkan suplemen Multivitamin yang lengkap?





TEL / SMS 014-2541884

Tuesday, 8 October 2013

Tips Bakar KALORI

Semasa senaman...
Rehat sebentar tidak melebihi 30 saat setiap sesi
Ini berkesan bagi meningkatkan pembakaran KALORI dalam tubuh...

Pengambilan PROTEIN sebelum, semasa dan selepas senaman perlu bagi 
membina sel-sel OTOT yang sihat.

Senaman secara konsisten setiap hari...
Bagi mengekalkan metabolisma tubuh anda...



x0x0   ^___^
Salam sayang
tinymummy.blogspot.com
fb: Norhazlina Mohd Zaki
page: Moms and Baby Shops /
Vitamin Natural- Kesihatan dan Kecantikan


Friday, 4 October 2013

Shaklee Collagen Powder / Kolagen Powder Terbaik 1000 Dalton

Oktober - Bulan Kecantikan Kulit

Wahhh...mementang la nak sambut raya haji bulan ni...Shaklee announce 
promosi Buy 6 Free 1 bulan ni adalah Shaklee Collagen Powder @ SCP.

Apa yang best sangat fasal Kolagen powder Shaklee ni?

  1. 1000 unit dalton (biasa 300,000 dalton) - Sangat halus, mudah dan pantas diserap oleh tubuh
  2. Red Snapper Scale digunakan sepenuhnya (tiada campuran lain)
  3. Sangat lasak dan elastik
  4. Kepaduan sel yang amat tinggi
  5. Tinggi kapasiti dalam kekalkan kelembapan kulit
  6. Mengandungi Glukosamina sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata dan melegakan keidakselesaan mata.
  7. Mengandungi ekstrak biji Camellia Japonica dan Ekstrak Pfaffia
  8. Antioksidan iaitu Vitamin C dan B2 & B6







Hokkey...bila cakap fasal Buy 6 free 1 RM 1788.00
Yess of course kalau beli 1 set ni akan free 
Membership 
Group support
Cash back

Tak mampu? Just nak cuba dulu?
Yess boleh...beli sekotak pada harga RM 255.00
Maklumat lanjut boleh pm saya direct...

Kesan?
Keberkesanan memang ikut pada kadar metabolisma seseorang...ada yang cepat, ada yang lambat...Tetapi harusss berkesan...kurang jeragat, mengGlowkan kulit, hilangkan pimples and scar.....

Nak Beli ?
Jom pm saya laju-laju..boleh kita share beli
SMS @ whatapp 014-254 1884
Creating Healthier Life