Pages

Thursday, 5 December 2013

Supplemen WAJIB - Multivitamin, Vita C, Oste, Alfalfa

Hari ni entry tak bergambaq...

Nak share vitamin WAJIB ada dalam beg daku...

  1. Vitalea - Multivitamin & MultiMineral
  2. Vitamin C
  3. Ostematrix
  4. Alfalfa Complex
Takdak la nak show offnyer...sekadar sharing sebagai seorang yang dulunya tak pentingkan KESIHATAN dan intake suplemen yang asal boleh jerrrrr aku sebat...tak kira puncanya..kandungannya...

But now...aku dah ubah persepsi aku mengenai pengambilan suplemen...

1. Mutlvitamin & Multimineral
Kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral yang penting yang perlu untuk tubuh...
(kiranya VitaLea ni menampung keperluan vitamin badan kita lerrr...)
Ia juga menjadikan tubuh lebih bertenaga... ^___^

Vitalea Iron Formula - Sebotol 120 tab, sehari sebiji = 4 bulan


2. Vitamin C 500mg Sustained Released
Sebut vitamin C...ramai tau..OREN...tapi tau tak yang badan kita tak hasilkan Vitamin C sendiri?..Jadi...kita perlu ambil vita C secara ORAL...makan buah yang kaya vitamin C @ ambil suplemen.
Sebiji Vitamin C  Shaklee ni..bersamaan 7 biji buah oren, ORGANIK, tak tercemar dengan kimia, takder sintetik-sintetik...
Sustained Released @ SR Vita C...apa maksudnya..??
SR ni kalau dalam bahsa melayunya..pelepasan masa...ikut jam demi jam...
setiap satu jam...SR Vita C ni akan melepaskan 100mg vita C...500mg = 5 jam laa...hehehe
Yang lebih @ tak diperlukan..keluar ikut najis..takdak nya badan nak simpan...Sebab ...kalau yang tak hancoq tu ..akan jadi toksin dalam badan...

SR Vitamin C 500mg Plus - Sebotol 180 tab, sehari sebiji = 6 bulan...

3. Ostematrix
Haaa..kaya dengan kalsium, Vitamin D, Zinc, dan lain-lain...kiranya COMPLETE PACKAGE laaa...dalam sebiji tu...
SEMBELIT, tak minum susu, kurang kalsium, kurang vita D, takmau kena OSTEOPOROSIS, KEBAS, kejang kaki tangan...amnesia?...darah tinggi..susah nak tidoq...elok amik kalsium + vita D...
Sila-sila la amik OSTE...murah jer... ^___^

OSTEMATRIX - Sebotol 120 tab, 2 biji tab/ Hari


4. Alfalfa Complex
Hat ni peberet...untuk sembelit, kencing manis, period pain, buang toksin,  perapat, keputihan, kebas, lenguh badan...buang kolestrol , athma, resdung, alahan, jerawat dan banyak lagi la dia punya kebaikan...

Alfalfa Complex - sebotol 330 tab @ 700 tab , intake 4-10 biji sehari...


5. ESP - Energizing Soy Protein
Sebelum breakfast memang telan hat ni dulu...campoq dengan nestum oat tu...bangun pkui 6...pkui 9-10 baru breakfast...yang best..tak der rasa perit kat perut bila tak breakfast...

6. Lecithin dan Omega
Yang ni tambahan saja...aku amik berselang hari...nak cepat burn fat laaa.....hihiii...


Benda wajib hat len..?...Hurmmm..workout laaa...haruss gitu...for future...dah kahwin...beranak pinak ni..kena la pandai-pandai jaga kesihatan kan...hehehe....

Cerita di atas ni semua pengalaman sendiri......takdak bersangkut paut dengan yang hidup atau pun yang dah meninggal dunia...


Nak try Suplemen Shaklee ?
Boleh ja PM fb saya, email ke shinjukeyna02@gmail.com
@ sms / wassup 014 2541884

Hanya yang benar belaka...saya tak pandai ayat orang tauuu...hehehehe......


x0x0   ^_____^
tinymummy.blogspot.com

2 comments :

Yumida Huda said...

mmg bagus supplement ni diamalkan

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bagus kak ceritakan pengalaman sendiri..