Pages

Sunday, 22 December 2013

VitaLea + VitaLAWA , Vita B + Beauty, Vita C + Cantik-Comel - Cun

VitaLea = VitaLAWA , Vita B - BEAUTY , Vita C - CANTIK_CUN_COMEL tak kaktun ??? ehehehe

A Right start to GOOD NUTRITION... I Choose Shaklee... 
Because : I Love NATURE thing... (nak tgk my beg?..hahaha...Love Natural) 

Its Always Safe 
Its Always Work 
Its Always Green...  
Aku tak nyesal dah amik supleemn Shaklee ni compare to other...
Bukan nak biz sgt pun..nak share dgn hangpa... What is my taught about suplemen yg baik... 
Dulu haku pun mmg blurry jugak...tak tau adanya suplemen ni..hahaha... Tahu I Love Green, I Love Nature jaa...masa tu..pi supermarket beli barang depa buh dah beg kertas recycle..igt lagi dakkk?..
Haaaa..Aku la salah seorang yg menyokong tu..hahaha..
Tapi bab Suplemen..aku failed..walhal..zaman tu..tok menakan aku dah telan dah suplemen Shaklee nih... Haa..nampak tak..nampak tak?...
Yang aku pulak duk bangga telan suplemen sintetik yg tak menafaat kat badan...
B Complex dan Multivitamin...dr syarikat mlm international... 
Paihtu..topup sket jamu2 dr negara seberang..aiyakkkk...(huwaaa..rasa nak nangis dgn ketidaktahuan dan pengetahuan aku)... 
Cetek beno... But not now..thanks to my BFF yg tak pernah PUSH aku utk joint Shaklee...Aku ja yg nak joint memandangkan aku dekat sini..dia jauh disana...Dan bila pikir lelama..boleh juga aku tolong orang len yang nak cari suplemen..tapi tak tau mcm aku...hahahaa...ok..STOP... 

 Now..aku dah jadi SID SHAKLEE..mau oder ka..nak tau experience selama 1 tahun ni aku dengan Shaklee..meh tanya...
Berkesan atau tak...?... Hehehee...dah tentu YESSSSSS...(aik..aku jwb sendiri..?) 
Nk tau apa2...meh tanya...

Setakat ni yg aku amik: 
========================================================
1. Alfalfa   klik - WAJIB 4 tab sehari (beli hat besaq..seppp) 

2. GLA klik  - WAJIB (nak sepp..sehari sebiji dohhh) 
3. Ostematix klik  - WAJIB (sehari sebiji jer) 
4. ESP   klik  - WAJIB 1 scoop sehari...4 bulan satu canister tuh... 
5. Carotomax klik  - aku selang2 hari 
6. Vitalea   klik - Pun aku selang hari 
7. B-Complex  klik   - Hat ni selang2 jugokk... 
8. Zinc Complex   klik - hat ni pepagi...kdg terlupa nak mkn..sbb kalut...dan minum esp..taknyer nak amik zink lg... 
9. Enfuselle Facial Cleanser   klik  - dah 4 bulan aku guna...tk abehh lg... 
10. Omega  klik - Selang hari bg kat anak... 
11. Lecithin  klik - sehari 2 biji jer...hahaha 
12. Vita E  Klik - ini pung aku selang..hehehe... pasepa?..dah telan GLA..ESP...Alfalfa...ok arr tuh... 
13. Performance Drink klik  - ni aku telan masa nak workout yg heavy jaa...yg mna aku tak telan minuman isotonik yg lain...anak aku pun mkn PD ni mcm snek sja...(pitam aku) 
14. Meal Shake klik  - Haa..ni multivitamin utk anak aku yg pickyeater, kerap sembelit...kdg redah telan lagu tu sja..sbb sedap..sayang nak guling2 kn biskut..telan ja...umphh..mmg best... 
15. Nutriferon  klik  - Haa..ni bapak feron sudah mai..aku sakit tekalu..pi cari hat ni..rasa nak demam, selsema..mmg telan yg ni...tak payah amik hari2..simpan buat stok waktu kecemasan...anak2 pun aku bg naa...serbuk..sedap jgk...ehehehe 
16. Vitamin C  klik & Chew Vita C  KLIK - Haa.ni lagi satu WAJIB amik..almaklum la...pah bedah dah berusia 30 +...eheheh...anak 2 org...kot2 boleh tambah kolagen dlm badan...then...yg best aritu msa rasa nak demam + selsema..sblum tidoq aku patahkan 2 biji...telan..trus tidoq...
Alhamdulillah..petua org2 lama..ni berkesan la..tak jadi demam + selsema... 

==============================================================

 * Aku ni tujuan amik suplemen dulu2..mmg nak jaga kulit..eheheh..tapi la ni nak jaga kesihatan...luaran dan dalaman...
Penting ker?..Pada aku..penting sangat...! Nak-nak aku mmg pernah aktif dulu..tau la badan rasa macam mna...nghehehee...
Al kisah...la ni nak kuaq rumah..aku tempek ja bedak..siap... Dulu,  tempek penapis suria bagai...siap foundation la mak jemah oitt!!! Rimas tapi terpaksa... 

Cara aku beli?...Haaa..selang2 jugak...buat budget la..
Kadang2 share la ngan sesapa bila tak mampu..ehehehe...aku pun bukannya qeja...ngeh hehehe... 
 Ok laa..banyak pulak cakap minah neh kan...hahaha... Hah..sapa2 nak try...mai bgtau kat aku..nak set apa? nnti aku suggest hat terbaik utk hangpa... 


x0x0    ^___^
Thanks sudi jaga KESIHATAN kita bersama... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Love from Penang, SID 872537 :Norhazlina Mohd Zaki 
FB : Klik aku...
SMS/ wassup : 014-2541884

5 comments :

cik amal said...

yeahhh kita geng !!!
amal pun guna shaklee jugak :D

amal follow sini okay :)
jemput singgah dan komen blog amal kalau sudi :)
http://cikamal.com/contest-seo-eridy-5.html

Tinta Lana said...

Assalamualaikum kak lina, ^_^

Maksud kak lina, yg dah amik tu, maknanya dah pernah makan la ya?

Banyak tu kak.. :)

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Cik Amal..hehehe..sama la aa..

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Waalakumussalam...Yup Lana...tapi tak ler amik semua one shott...ehehehe...

Selalaunya..nak membeli tu..ikut budget...lgpun..beli sebotol contohnya vitamin C..ada 180 tab..haa..dah boleh stok utk 6 bulan...sbb sehari amik sebiji jer...

Cara makan pun..tak la semua sekaligus..yg wajib utk kesihatan akak..tiap2 hari akak amik..yg lain tu add on..cthnya utk workout ka..hiking ada suplemennya..ehehehe..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sangat bermanfaat perkongsian ini kak.. :D